Aanmeldprocedure

Vooraanmeldingen
Heeft u belangstelling voor deze vrijeschool en wilt u uw kind graag op de Waldorfschool geplaatst zien, dan kunt u langskomen tijdens een van de  informatieavonden over ons onderwijs (zie agenda voor data).  Tijdens deze bijeenkomst worden vooraanmeldformulieren verstrekt. Op het moment dat u dit formulier ingevuld bij de administratie inlevert, staat uw kind op de wachtlijst.

Leerlingen worden toegelaten op volgorde van vooraanmelding bij de administratie. Na het inleveren van het vooraanmeldformulier, in het schooljaar voorafgaand aan het jaar waarin uw kind vier jaar wordt, wordt u óf aannameprocedure gestart waar ook uw peuter bij aanwezig is, óf u ontvangt bericht dat er op dat moment (nog) geen plaats is voor uw kind. Dit is afhankelijk van uw plaats op de wachtlijst en het aantal vooraangemelde broertjes en zusjes. Is er geen plaats voor uw kind, dan is er altijd een mogelijkheid om op de wachtlijst te blijven staan tot er een plekje vrij komt.

Er zijn voorrangsregels bij plaatsing. Broertjes en zusjes hebben voorrang, kinderen komend vanuit de kinderopvang het Waldorfhaus hebben ook voorrang.

Zij-instromers 
Bent u opzoek naar een “nieuwe” school voor uw kind dan bent u ook van harte welkom op een van de informatiebijeenkomsten (zie agenda voor data). Tijdens deze informatiebijeenkomst kunt u een vooraanmeldformulier invullen en inleveren voor uw kind(eren). De aannamecoördinator neemt zsm contact met u op of er mogelijk plaats is in de klas en en indien er plaats is de aanname procedure zij-introom met u door te nemen en te starten. Na afronding van deze procedure wordt duidelijk of wij uw kind een plaats kunnen bieden op onze school.

Wachtlijsten & plaats
Vanwege de grote vraag naar vrijeschoolonderwijs, is het mogelijk dat de Waldorfschool Nesselande zal starten met het invoeren van wachtlijsten voor diverse klassen. Wij benadrukken dan ook de interesse voor een plaats op onze school voor uw kind(eren) al op zeer jonge leeftijd te melden door dit aan te geven tijdens een informatiemotet op het aanmeldformulier.

Nog niet genoeg aanmeldingen van leerlingen geboren tussen 1-8-2012 en 1-8-2103
Op dit moment hebben wij een interesse wachtlijst voor kinderen geboren tussen 1-8-2012 en 1-8-2103. Dit omdat wij in dit leerjaar nog niet genoeg aanmeldingen binnen deze leeftijd hebben om een 1ste klas te kunnen starten. Als er genoeg aanmeldingen zijn kunnen wij ook deze klas laten starten.

Voor meer vragen verwijs ik u naar onderstaand mail adres.

email: administratie@vsnesselande.nl

 

Agenda


Bekijk volledige agenda »


Recent nieuws

Website voor kennismaking met de vrijeschool

Er is een website online van de Vereniging van vrijescholen: www.kiezenvoordevrijeschool.nl.

Lees bericht »

Bekijk alle nieuwsberichten »

“Onderwijzen is ook opvoeden. Onderwijs gaat verder dan alleen goed leren lezen of rekenen.”

Waldorfschool Nesselande