De Waldorfschool

Op de Waldorfschool Nesselande worden kinderen wie ze zijn. Als vrijeschool voor basisonderwijs gaan we uit van de mogelijkheden van het kind zelf. Door het stimuleren van zijn talenten bieden we het kind een evenwichtige ontwikkeling, zowel op cognitief en fysiek als op sociaal-emotioneel gebied.

Wij willen kinderen opleiden tot zelfstandige, onafhankelijke mensen. Kinderen beschouwen we als individuen die met een eigen doel op de wereld komen. Een doel dat ze met hun talenten en hun gedrevenheid willen verwezenlijken, om zich als mens op aarde te ontplooien. Daarom begeleiden we onze kinderen om innerlijk vrij, creatief en onafhankelijk te worden, en bieden we de kennis en vaardigheden waarmee ze hun doelen kunnen verwezenlijken.

De Waldorfschool ontleent haar naam aan het feit, dat het een internationaal erkende benaming voor een Vrijeschool is. Omdat wij graag alle nationaliteiten in onze school verwelkomen dragen wij deze naam.

Wilt u meer weten over onze school? Kom dan gerust een keer kijken tijdens een informatieochtend of informatieavond. De data vindt u in onze agenda.

Bekijk volledige agenda »

Recent nieuws

Website voor kennismaking met de vrijeschool

Er is een website online van de Vereniging van vrijescholen: www.kiezenvoordevrijeschool.nl.

Lees bericht »

Bekijk alle nieuwsberichten »

“Wij werken vanuit Antroposofische visie”